Magazine

FM College ~ News & Articles

Veteran Affairs Renovates with DEI In Mind

Jun 6, 2024 | Public | 0 comments

randon Stengel / Farm Kid Studios

Office space offers calm and welcoming spaces while also emphasizing security and sensitivity.

Veterans Affairs updated their Atlanta Regional Office into an inviting, veteran-centric environment that supports national pride and provides services and support for staff and visitors through flexible, welcoming spaces.

In a four-phased approach to update all four floors of the office building, NELSON Worldwide worked in partnership with Higdon + Herring to create a modernized workspace for employees, as well as a “one-stop shop” of veteran-facing services within their building, including meeting spaces, hearing rooms, job lab, cafe, and patio.

Prioritizing the users of this space and serving their needs efficiently and thoughtfully, the first-floor renovation reflects a commitment to justice, equality, diversity, and inclusion, as well as recognizing the diverse needs of patients with PTSD. Cognizant of widespread difficulty in accessing necessary care and mental health services, the new space prioritizes a commitment to thoughtful, easy-to-navigate services.

With built-in transparency and flexibility, the space breaks down barriers between departments, increasing connectivity and engagement among departments and with veterans. In addition to wellness initiatives, the renovated spaces emphasize security and safety as priorities throughout the space.

Warm welcome

Relocating the front entry to the glass, the hospitality forward lobby welcomes visitors and provides a pleasant waiting area, filled with the warmth of wood and natural daylight. 

Clear directions

Glass-lined corridors with angled fronts act as clear wayfinding tools, helpfully leading visitors to their destinations.  

Calm conversations

The conversations occurring in meeting rooms, counselor rooms, or hearing rooms could be sensitive in nature, and each space is consciously designed to provide a balance of comfort and safety. 

Connecting to nature

Biophilic design elements evoke a sense of calm, providing a connection to nature through texture and layering of materiality of warm and wood tones. 

Honoring service

The space pays homage to the military in subtle, but noticeable details, including the angularity of walls, pentagon-shaped tiles, and shield- or badge-like mirrors in the restrooms.

By FacilitiesNet Staff  

 

The post "Veteran Affairs Renovates with DEI In Mind" appeared first on Building Operating & Management

0 Comments

Submit a Comment

3 considerations for designing healthy, adaptable student dining

Every student life project possesses its own unique reflection of the campus in which it resides. Student dining facilities...

Downtown Edmonton plaza opens to public

Centennial Plaza in downtown Edmonton is now open, offering an attractive, family-friendly and accessible space. Located in...

40+ courses on renewable energy transitions, technology and financing

Editor’s note: This is part of a series on closing the sustainability skills gap with the resources available right now....

Making the Case for Infrared Heating Solutions in Warehouses

Although the summer might seem like an odd time to be thinking about heating, it could be the perfect opportunity to get...

Geisinger Medical Center Expansion Project Announced

The $880 million project is slated to be complete and open in 2028. Geisinger officials announced major plans to make...